نمک دام طیور- نمک لیسیدن – نمک دامی – نمک دان مرغ – بلوک نمک

 

هیکو

higumarket.com                     هیکو                                                                                 Hiko

09128314585  — 09359663531  شماره تماس و پیام

ایمیل  kamaltayefeh51@gmail.com

 

 

هیکو 

مجموعه ما با افزایش کمیت و کیفیت ارائه انواع نمک در بازار داخلی، فعالیت خود را در زمینه صادرات و فروش در بازارهای جهانی آغاز کرد.

معمولا وقتی سخن از نمک به میان می‌آید، اولین چیزی که به ذهنمان می‌رسد نمک آشپزخانه است. اما با اندکی مطالعه و دیدی عمیق‌تر نسبت به محیط پیرامونمان درمی‌یابیم که نمک . نقشی حیاتی در بسیاری از صنایع از جمله صنعت دام و طیور دارد. در این مقاله به بررسی کاربرد نمک در صنعت دام و طیور می‌پردازیم.

عناصر حیاتی موجود در نمک:
برای دانستن لزوم استفاده از نمک در صنعت دام و طیور ابتدا باید به ارزش غذایی نمک پی برد. همانگونه که می‌دانیم، سدیم و کلر عناصر سازنده نمک هستند. این عناصر علاوه بر حفظ شیب الکتروشیمیایی بافت‌های غشاء سلولی. نقش بسزایی در هضم.جذب و جابجایی مواد مغذی از روده‌ها به خون ایفا می‌کنند. حفظ فشار خون در حد طبیعی نیز از دیگر عملکردهای این دو عنصر به شمار می‌رود. در ضمن نقش مؤثر کلر در حفظ تعادل محیط اسیدی و بازی خون را نیز نباید فراموش کرد. موارد زیر از دیگر عملکردهای حیاتی سدیم محسوب می‌شود:

 

انتقال علائم عصبی
جذب اسیدهای آمینه در دستگاه گوارش
انقباض عضلات (از جمله عضلات قلب)
تنظیم حجم مایعات بدن
جذب قندهای ساده (مونوساکاریدها)
از همین روست که کمبود شدید سدیم و کلر می‌تواند منجر به آماس مغزی، کما و حتی مرگ ناگهانی شود.

کاربرد نمک در صنعت دام و طیور:
خواص ارزشمند نمک آن را به گزینه‌ای بدون جایگزین در رژیم غذایی انسان و حتی دام و طیور تبدیل نموده است. نمک مورد استفاده در صنعت دام و طیور که به دلیل تفاوت آن با نمک خوراکی با نام نمک دام از آن یاد می‌شود، به دو صورت نمک معمولی (پودری – صدفی) و یا سنگ نمک (مختص لیسیدن دام) به جیره غذایی آن‌ها افزوده می‌شود. لازم به ذکر است که ماندگاری طولانی مدت سنگ نمک (به واسطه رطوبت پایین) می‌تواند مانع از شیوع بیماری‌های میکربی و گوارشی در موجودات دامی گردد.

پیامدهای عدم استفاده از نمک در خوراک دام و طیور:
عدم یا کمبود استفاده از نمک دامی منجر به کاهش شدید سدیم در بدن این جانداران می‌شود که پیامدهای زیر را به دنبال خواهد داشت:

تمایل به خاک خوری و مواد غیر خوراکی – تشنگی حاد – تکرر و رقیق شدن ادرار – کاهش وزن
کاهش شیردهی (در دام) اسهال – ناباروری – کاهش فشار خون – کاهش خاصیت ارتجاعی ماهیچه‌ها – کاهش فعالیت غدد فوق کلیوی
افزایش اوره و اسید اوریک خون (در نهایت بروز شوک و مرگ)
کمبود نمک در جیره غذایی طیور نیز باعث بروز این اختلالات در آن‌ها می‌شود:کاهش وزن بی‌حالی و چرت زدن ضعف عضلانی کاهش رشد.

 

 

 

 

پیامدهای استفاده بیش از حد نمک دام و طیور:
استفاده بیش از حد نمک در خوراک دام و طیور به اندازه کمبود آن می‌تواند باعث بروز بیماری در ارگانیسم این جانداران شود. در مورد موجودات دامی همچون گاو و گوسفند این عوارض شامل موارد زیر است:

از بین رفتن اشتهااختلالات گوارشیکاهش آب بدنکاهش وزنافزایش تشنگیریزش بزاق
اسهال و استفراغدرد شکمیناتوانی در حفظ تعادلنابینایی

تشنج و فلج شدن (در نهایت مرگ)

وجود نمک بیش از حد استاندارد در خوراک یا آب آشامیدنی طیور نیز باعث آسیب‌های جدی می‌گردد:

افزایش تشنگی و مصرف زیاد آب –  تشنج و لرزش‌های عضلانی – بستر مرطوب – نارسایی در عملکرد کلیه‌ها – نقرس (درد مفاصل و پا) آب آوردگی شکم. 

با آگاهی از میزان استاندارد استفاده از نمک دام و طیور می‌توان مانع از بروز خسارت در صنعت مربوط بدان شد. این میزان برای نمک دامی 5 دهم درصد از کل خوراک دام را شامل می‌شود در حالی که این میزان در مورد طیور 15 تا 18 دهم درصد از خوراک آنهاست.

 

 

نمک دام و طیور:

مقدار 5 هزارم گرم نمک دام و طیور در تغذیه حیوانی به عنوان ماده خام برای ترکیبات علوفه فرآوری شده صنعتی و یا به عنوان ترکیبات غذایی آماده به مصرف در تولید مثل مورد استفاده قرار می گیرد. تغذیه مناسب دام و طیور جهت افزایش وزن مناسب، بهینه سازی تولید شیر و افزایش سلامت کلی دام با انتخاب میزان صحیح خلوص نمک می باشد. طعم بهتر خوراک دام و طیور، مدیون افزودن نمک دام دانه بندی به آن است. چرا که علاوه بر بهبود طعم، سدیم مورد نیاز آن را نیز تامین می کند. سنگ‌نمک مصرفی توسط دام به دلیل رطوبت پایین، موجب ماندگاری طولانی گردیده و در جلوگیری از شیوع بیماری های میکروبی و گوارشی نقش بسیار موثری ایفا می کند .

لازم به ذکر است که کاهش مصرف نمک می تواند منجر به ناباروری و اسهال در دام و طیور گردد.
نمک های دام و طیور مورد نیاز، بسته به نوع مصرف در صنعت دام و طیور، گاها نمک پودری (مش حدود 300-350) نمک صدفی (مش 130-120) جهت طیور و یا سنگ نمک فله در قطعات کوچک و بزرگ جهت خوراک دام می باشد. بسته به نوع مصرف نمک در جیره غذایی دام یا طیور می توان از نمک های دانه درشت یا نمک های دانه ریز استفاده کرد.

 

بلوک لیسیدنی:

بلوک های لیسیدنی نمک از برش سنگ نمک خالص یا فشرده سازی نمک خرد شده تولید می شوند.

پایداری این بلوک ها نتیجه آزمایش های سفتی مستمر و توسعه طولانی مدت محصول می باشد.
این روش تولید می تواند مقاومت مناسب بلوک ها در برابر آب و هوا و مصرف متوازن توسط حیوان را تضمین نماید.
سنگ نمک لیسیدنی، نقش چشمگیری را به عنوان مکمل معدنی ساده و مقرون به صرفه ای ایفا میکند. حیوانات با لیسیدن سنگ نمک به صورت غریزی، نمک مورد نیاز بدن خود را تامین می کنند (بلوک های سنگ نمک شایان در سایزهای مختلف به صورت خالص موجود می باشند)

خصوصیات بلوک نمک دامی شایان:

سهولت بارگیری و انبارداری – مورد تایید از سوی اداره دامپزشکی – مناسب برای استفاده در

مزرعه داری ارگانیک مقرون به صرفه کیفیت اثبات شده

موجود به صورت بلوک های لیسیدنی 25 کیلوگرمی

 

استفاده از بلوک لیسیدنی:

بلوک های سنگ نمک را در سایزها و اوزان مختلف برای انواع حیوانات از جمله گاو، اسب، گوسفند، بز، خوک و حیوانات اهلی بزرگتر طراحی می کنند. تعیین ملزومات نمکی مخصوص حیوانات، یک فرآیند پیچیده ی وابسته به گونه حیوان، طول عمر و نحوه استفاده، می باشد. حیوان تا زمانی که نیازهایش برطرف شود به نمک لیس خواهد زد واستفاده بیش از حد توسط حیوان کاملا غیر ممکن است .

 

هیکو

higumarket.com                     هیکو                                                                                 Hiko

09128314585  — 09359663531  شماره تماس و پیام

ایمیل  kamaltayefeh51@gmail.com

 

gmail (2)
whatsapp (1)
telephone
instagram (1)
gmail (2)
whatsapp (1)
telegram (1)
telephone
linkedin (1)
facebook (1)
ایتا-removebg-preview
روبیکا-removebg-preview
بله-Photoroom.png-Photoroom

این مطلب چه‌ اندازه برایتان مفید بوده است؟

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *